Nedenfor er angivet eksempler på overskrifter for foredragene:


"Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle"

Foredraget tager udgangspunkt i min egen historie. Hvordan en ganske almindelig pige blev dybt afhængig af alkohol for at få en hverdag til at fungere.

Jeg fortæller også, hvordan mine omgivelser blev revet med i faldet – familie, venner og kollegaer. En behandling i foråret 1999 blev starten på en helt ny og bedre tilværelse som ædru alkoholiker.

Børn i alkoholfamilier

Min søn Tom, f. 1979, og jeg giver i dette foredrag hver vores version af, hvordan livet i en alkoholikerfamilie opleves. Du vil - måske - få mange overraskelser undervejs og få helt ny viden om de traumer, et barn oplever. Samtidig vil du også få indsigt i de behandlingsmuligheder, der findes til voksne børn af alkoholiker. Det er aldrig for sent at få kigget på de dysfunktioner, man har med sig fra sin barndom.

Efter dette foredrag vil du være meget klogere! 


Har du en kollega, der drikker?

I de fleste tilfælde må man bare se magtesløst og bekymret til, mens en kollega kommer længere og længere ud i et misbrug. Simpelthen fordi man ikke har redskaberne til at intervenere, for måske har virksomheden ikke taget stilling via en alkoholpolitik til, hvad der skal gøres.

Foredraget er en appetitvækker til en egentlig temadag eller uddannelse om håndtering af alkohol- og rusmiddelafhængighed i det psykiske arbejdsmiljø.

Se evt. mere under Alkoholpolitik...

 

Tilbagemeldinger

"Vi havde inviteret Anna Marie til at holde et oplæg om alkohol på arbejdspladsen. Hun formåede på en formiddag at få vendt alle medarbejderes opfattelse af alkoholisme og håndtering af misbrug. Ingen virksomhed ønsker, at en kollega rammes af afhængighed, men et effektivt beredskab er guld værd, hvis det skulle ske alligevel. Nu er vi i hvert fald klædt effektivt på."

Thomas Hæstrup, IT-chef, Gensam Data, Viby